Att fundera på sista rutan.

Hjälten rider in i solnedgången och eftertexten börjar rulla. Kärleksparet kysser varandra och ljuv musik spelas samtidigt som bilden tonas ut. Ett helt torg fylls upp av leende och dansande människor i färgglada dräkter samtidigt som hjälten dansar energiskt längst fram.

 

Sista rutan.   Har du tänkt på hur du vill att sista rutan ska se ut? Om du har barn, hur vill du att deras värld ska se ut när du inte finns kvar?  Om du lever med en partner hur vill du att dennes liv ska vara om du skulle ryckas bort?

 

Sista rutan. När vi agerar i stunden är det inte alltid så lätt att tänka på det som kommer sen, en del säger lev i nuet för det är det enda som finns. Tänk om bonden levt sitt liv så? Eller om sjömannen bara seglat iväg och tänkt, att det där med mat och vatten det löser sig säkert.

 

Sista rutan. Vi stänger gränsen, bygger taggtråd så blir allt bra.

 

Sista rutan. Vi skitar ner så får någon annan städa senare.

 

Sista rutan. Vi äter skräpmat så bantar vi sen.

 

Sista rutan. Om alla andra levde på samma sätt som jag lever mitt liv nu hur skulle världen då bli?

 

Om inte jag gör något, vem?  Om inte jag agerar nu, när?

 

Sista rutan kommer. Frågan är bara hur vi vill att nästa kapitel ska bli? För har du tänkt på hur många människor under historiens gång som fattat svåra och tuffa beslut för att just du finns till? Och hur andra hamnat i omöjliga situationer för att de växer upp på fel plats på vår planet.

 

Sista rutan, är den tanken för jobbig eller för stor att tänka på? En tröst kan vara att fundera över: ”Vad är alternativet?”

 

När eftertexten rullar på din film: Vilken musik vill du ska höras? Vilka vill du ska sitta i publiken? Vilka ord ska beskriva dina gärningar?

 

Vilka handlingar vill du ska flyttas vidare även om du aldrig någonsin får något omnämnande för att de kom från dig?

 

Sista rutan.

 

 

Om du är nyfiken på vad andra sagt om att arbeta med oss följ länken: http://värdegrundsfabriken.se/kunder/referenser/