Vart är du på väg?

Med en svart sörja rinnande ner för kinden rör sig den hysteriskt skrattande kvinnan mot det lilla barnet. Hon lyfter upp flickan som är huvudet kortare än henne. De kramas innerligt som om det vore sista gången de skulle hålla i varandra. Det enda som hörs är ett långt utdraget och snörvlande -Mmmmmh.

 

På 60 cm avstånd står de två männen. Den ena av dom sparkar på något som ser ut som om det är, just ingenting alls. Den andre vänder bort blicken och de står tysta. När tåget kommer in till perrongen kramar de om varandra med bortvända huvuden och med kropparna lika stela som om det hade varit två likadana pooler på två olika magneter. De nästan studsar bort från varandra i den korta beröringen. -Lycka till. Säger mannen som vänder sig om och går iväg på perrongen. Tyst knappt hörbart med sammanbitna tänder, svarar den andre
–Tack…

 

En ensam kvinna med en sjal på sitt huvud sitter med en kopp från Starbucks framför sig. -Heeej, häääj! Säger hon mekaniskt gång på gång, till de passerande samtidigt som hon skakar på muggen med några mynt i. -Ohps! Utstöter en man i slips som går förbi i hög fart, stirrande på sin mobil samtidigt som han nästan kliver på kvinnan.

 

På tåget sitter den rödgråtna Kvinnan med sin dotter nära varandra. Mittemot en man som just fått en magnetkram av sin far och bredvid honom den småsvettige slipsklädde mannen som är sen till ett möte.

 

Tåget åker iväg och på perrongen fylls det på med nya människor samtidigt som ljudet från mynten i muggen hörs.

 

Så många möten varje dag fyllda med så många olika innehåll. En del på väg till något och andra på väg ifrån.

 

Vart är du på väg och varför det?

 

Och vilka träffar du på din resa?

 

Det är många som ”rest” tillsammans med värdegrundsfabriken. Är du nyfiken på hur de uppfattat samarbetet? Kolla in:

http://värdegrundsfabriken.se/kunder/referenser/