Kexpaket

En kvinna satt och väntade på tåget i en väntsal. Hon läste en bok och märkte knappt att det satte sig en man längst ut på samma bänk. Kvinnan blev sugen på något gott och gick bort till kiosken och köpte sina favoritkex.  Hon satte sig på samma plats igen och tog fram boken och fortsatte att läsa, hon sträckte sig mot kexpaket och skulle precis ta ett kex när mannen på bänken tog ett kex före henne.  Vilken fräckhet! tänkte hon och tuggade irriterat på kexet.

Efter en liten stund tog han ett kex till, dessutom svarade mannen med ett leende när hon tittade surt på honom. Hon sa ingenting, utan drog paketet närmare sig och tog två kex på en gång. Efter en kvart var det bara ett kex kvar och hon sträckte sin hand mot paketet och skulle precis ta det. Mannens hand hann precis före hennes och han tog upp det sista kexet!

 

Han bröt av det på mitten och räckte fram den ena halvan till henne. Förbannad reste hon sig upp och sa:– Du kan ta hela kexet själv! Och gick snabbt mot tåget. Maken till fräckhet får man leta efter, tänkte hon upprört… Hon klev på tåget och satte sig på sin plats och böjde sig ned för att ta fram sin bok. Då fick hon tag på sitt oöppnade kexpaket.

 

Hon hade ätit mannens kex!